вівторок, 12 червня 2012 р.

Відкрий для себе Світловодськ

      Минуло 58 років відтоді, як на берег Дніпра прийшли перші гідробудівельники. За цей час невпізнанно змінився наш край. Там, де колись стояло давнє козацьке село Табурище, протилежні береги річки з’єднала гребля Кременчуцької гідроелектростанції, а поряд з нею на місці села Табурище виросло мальовниче місто Світловодськ. Світловодськ по праву називають  «зеленим» містом, що виросло у парках і скверах. Зелені насадження оточують його практично з усіх сторін, входять у житлові квартали. Кожна вулиця має свою зелену окрасу, свій неповторний вигляд.
      На передодні Дня міста бібліотека гостинно відкрила  двері для учнів  літнього табору відпочинку «Барвінок», що діє при ЗОСШ №9 на  віртуальну подорож «Відкрий для себе Світловодськ». Мандрівка видалася цікавою, захопливою та неперевершено вражаючою. Діти з задоволенням переглянули фільм про рідне місто, завдяки якому дізналися про історичне минуле  та сучасний розвиток нашого краю. Завдяки презентації довідались про історію походження назви міста,  його символіку, будівництво Кременчуцької ГЕС, з великим патріотизмом прослухали гімн та з задоволенням помандрували  пам’ятними місцями Світловодська. Завершилася така цікава та вражаюча подорож  малюнками на асфальті «Я малюю рідне місто».





  

Вмійте природу любити, кожній стеблині радіти

    5 червня світова громадськість відзначає Всесвітній день навколишнього середовища. Він був заснований Генеральною Асамблеєю ООН в 1972 році і з тих пір відзначається всім світовим співтовариством щорічно. Метою цього свята є привернути увагу суспільства до проблем довкілля і підкреслити гостру необхідність у зміні відношення людини до раціонального використання та відтворення природних ресурсів, а також стимулювати політичний інтерес і відповідні дії.         
    Кожна країна відзначає цей день по-різному, хто вуличними велопробігами, хто «зеленими» концертами з конкурсами творів і плакатів серед молоді, дехто посадкою дерев  та кампаніями по утилізації відходів, а хтось  прибиранням територій свого міста.
    Бібліотека – філія № 7  вирішила  відсвяткувати цей день мандрівкою до лісу разом з  учнями  літнього табору відпочинку «Барвінок», що діє при ЗОСШ №9. Головною  метою мандрівки було розширити знання дітей про різноманітність рослинного та тваринного світу лісу та виховати шанобливе ставлення до навколишнього середовища.





Живе на всій планеті народ веселий – діти

    Щороку в перший день літа відзначається Міжнародний день захисту дітей - чудове свято радості та одвічної надії. Діти - наша радість і наше майбутнє, наш найцінніший скарб. Саме в дітях ми хочемо бачити здійснення своїх мрій і сподівань. Прагнемо, щоб вони росли здоровими та радісними. Дитина– це найдорожче в нашому житті: це і скарб, і таємниця, і божественна краплина котра промовляє своїми оченятами: «Я прийшла в світ, полюбіть мене, навчіть мене!».
   З нагоди Міжнародного дня захисту дітей в бібліотеці був проведений тренінг «Я маю право. Я зобов’язаний». Учасниками тренінгу стали учні молодших класів літнього табору відпочинку «Барвінок», що діє при ЗОСШ №9. Цікавим та насиченим видався захід. Завдяки презентації «Конвенція ООН прав дитини» діти познайомились зі своїми правами в доступній та цікавій формі. Прийняли активну участь в конкурсах, іграх та веселих забавах, зокрема у конкурсі на кращий малюнок на асфальті на тему «Мої права».