понеділок, 28 січня 2013 р.

КОМП'ЮТЕР ДЛЯ БАБУСІ

   У наш час мало хто може уявити свою роботу, освіту, дозвілля без електронних засобів зв'язку. Різні види електронної комунікації, такі як мобільний телефон, комп’ютер та Інтернет-технології запо­лонили наше життя.   Останнім часом, на прохання людей похилого віку, в бібліотеці почали проводити тренінги для пенсіонерів з навчання комп'ютерної грамоти.  Жінки, а саме ця категорія пенсіонерів вирішили оволодіти ком'ютером, налаштовані дуже рішуче.
  Пенсіонери набувають досвіду роботи з комп’ютером, перестають вважати себе несучасними, а їхні очі знову світяться інтересом до життя.
 




ЗАПОБІГАЙТЕ ЗАХВОРЮВАННЮ НА ГРИП

  Через потепління та підвищення рівня вологості завжди зростає ризик захворіти на грип . Головна небезпека цього захворювання  його наслідки. 10 - 15% хворих  на грип отримують ускладнення у вигляді пневмонії  та розлодів нервової системи. Як запобігти розповсюдженню вірусних захворювань, симптоми ГРВІ , які заходи попередження грипу та іншх гострих распіраторних захворювань,  а також лікування при ГРВІ. Все це та багато іншого про грип дізналася молодь Ревівського мікрорайону завітавши на урок здоров'я  "Обираємо здоров'я. Грип" в рамках проекту "Бібліоміст".
    Присутні не тільки прослухали інформацію про грип, а й мали змогу самостійно вести пошук  в мережі Інтернет з питань захворюваності на гострі распіраторні захворювання.  Ознайомилися з програмою PowerPoin, та спробували створити презентацію на тему "Як вберегтися від грипу".



 

четвер, 24 січня 2013 р.

УРЯДОВИЙ САЙТ ДЛЯ ЮНИХ ГРОМАДЯН

    Одним із аспектів всебічного розвитку особистості дитини і підлітка є висока правова культура. Із усього різноманіття знань, що їх людина набуває у повсякденному житті,їй найбільше будуть потрібні правові знання. Саме для дітей та молоді бібліотекарі організували віртуальну подорож "Урядовий сайт для юних громадян" в рамках проекту ПДГ.
   На сторінках сайту діти та молодь  мали змогу отримати інформацію, щодо структури та історії державної влади, детальніше дізнатися про роботу Кабінету Міністрів та органів виконавчої влади в Україні, взяти участь у пізнавальних іграх, скласти пазли з областей України, розфарбувати світове дерево у традиційно українських кольорах.

  На "Урядовому сайті для юних громадян" зображено модель взаємодії всіх гілок влади в Україні. Особливу увагу дітей бібліотекар приділив Конституції України, як фундаменту життя усієї країни. Юні користувачі ознайомилися з цікавими історичними фактами у рубриці "Історія державної влади" - починаючи з часів Антської держави (4 ст. н.е.) аж до сучасності.
   Помандрували рубрикою "Моя Україна" яка  містить "Карту України" та три сувої: "Про Україну", "Символіка" та "Етнографічна мапа". Ця рубрика розкриває життя кожного регіону України, його історію, владну структуру, територіальні межі, його традиції та культуру, дає уявлення про природні особливості регіону. У рубриці "Школа громадянської освіти" діти дізналися: "Що таке Конституція?", "Що таке повноваження?".
   Бібліотека і надалі буде продовжувати вести правову  просвітницьку роботу серед підростаючого покоління.  Адже саме такі заходи, формують громадянську свідомість, знайомлять дітей із засадами демократії. Даний сайт покликаний формувати у молоді активну громадянську позицію, спонукає дітей не бути байдужими до суспільно-важливих проблем країни.