вівторок, 11 червня 2013 р.

СТЕЖКАМИ РІДНОГО КРАЮ

  Наше місто – це ми, наша пам’ять про його минуле, наші турботи про його сьогодення, наша праця в ім’я майбутнього, це наш великий спільний дім.
    До Дня міста бібліотекарі організували для дітей літнього табору "Барвінок" віртуально - краєзнавчу зустріч  "Стежками рідного краю". З  розповіді бібліотекаря діти дізналися, про старі та вічно молоді вулиці, чарівні парки, мальовничі сквери та набережну, пам’ятники історії та культури, про надзвичайну феєрію фестивалів, свят, змагань нашого міста.  Зустріч супроводжувалася мультимедійною презентацією «Мандрівка дідусевими стежками», де діти мали можливість помилуватись краєвидами своєї малої батьківщини.
  Цікавою та насиченою видалася мандрівка "Сім чудес Світловодщини", завдяки якій присутні розширили своє уявлення про унікальність нашого краю, історико-архітектурні пам’ятки, ландшафтні заказники.
  Наприкінці заходу діти з великою патріотичністю слухали гімн міста Світловодська.





неділю, 9 червня 2013 р.

Я МАЮ ПРАВО. Я ЗОБОВ'ЯЗАНИЙ

 Весело, сонячно, усміхнено, завзято наша бібліотека відсвяткувала День захисту дітей
 Для дітей літнього табору "Барвінок"   організовано тренінг "Я маю право. Я зобов'язаний", який проведено в рамках проекту "Бібіломіст".Бібліотекарі розповіли про права дітей у світі, у формі гри перевірили знання прав і обов'язків дітей згідно з Конституцією України, переглянули ряд презентацій про  права і обов'язки дітей.







вівторок, 4 червня 2013 р.

БУДЬ ПИЛЬНИМ, УВАЖНИМ ЗАВЖДИ НА ДОРОЗІ!

  Усі ми живемо в світі, де треба дотримуватись певних норм і правил, в тому числі і правил поведінки на дорозі. Саме дотримання цих правил - це збережене здоров'я та життя людини. Нерідко винуватцями дорожньо-транспортних випадків є самі діти, які граються поблизу доріг, переходять вулицю у невстановлених місцях. неправильно здійснюють посадку в маршрутні транспортні засоби й висадження з них.
   Щоб літній відпочинок для дітей був справді яскравим, безпечним і безтурботним бібліотекарі організували для вихованців  літнього табору "Барвінок" віртуальний урок "Будь пильним, уважним завжди на дорозі!". Бібліотекар розповіла про правила дорожнього руху: облаштування дороги, дію світлофора, дорожні знаки, значення деяких з них. Під час бесіди, розглядання ілюстрацій,  створення ігрових ситуацій дітям надалась можливість запам'ятати та вивчити правила безпечних ігор з м'ячем, катання на роликах, велосипеді поблизу дороги. Навчили дітей, за яким номером можна викликати швидку допомогу, міліцію.
   Діти брали активну участь у бесідах, доводячи тим самим свою обізнаність з правилами безпечної поведінки. Вони охоче  вирішували різні ситуації, які можуть призвести до ДТП, і визначали правильні в них дії. У ході таких бесід діти й самі придумували різні ситуації, в яких можуть опинитися, проігнорувавши правилами безпеки.