четвер, 17 жовтня 2013 р.

ЗА ЖИТТЯ БЕЗ СМІТТЯ

   Учні 7-го класу ЗОШ №9 завітали до бібліотеки на екологічну мозаїку "За життя без сміття". Головною метою заходу було  привернути увагу до актуальної екологічної проблеми сучасності – засміченості, з’ясувати як впливає погана екологія на здоров’я людини та знайти шляхи подолання проблеми.
Бібліотекарі розповіли дітям, яку саме небезпеку несе за собою  сміття не тільки  для навколишнього середовища, а й для здоров'я людини, тварин та рослин. Присутні довідалися про значення розподільного збору сміття, для чого це потрібно і що  таке вторинна сировина. Активно та весело прийняли участь у конкурсах та завданнях, які для них підготували бібліотекарі.    
  Команди  писали листа інопланетянам, де просили допомогти  планеті Земля  в зменшенні кількості сміття, відповідали на питання екологічного характеру, переглядали  відеосюжети  з питань розподільного збору сміття. Найбільше до душі припала гра, де потрібно було пофантазувати на тему: "Якби я був…(пластиковою пляшкою, поліетиленовим пакетом, макулатурою), я хотів би, щоб з мене зробили…".