суботу, 20 вересня 2014 р.

ЗАГАДКИ ПРИРОДИ


"Любиш природу — значить любиш свою Україну”



   Природа — джерело життя і краси. Природа! З дитячих років ми звикаємо до її чарівної краси. Вона завжди чарувала і чарує, хвилювала і хвилює людину. Шепіт голубої води, зелених дібров, спів дзвінкоголосих пташок, запах і розмаїття квітів — усе це дорога серцю, ні з чим не зрівняна природа рідного краю. Людина — це частина природи.
 І саме їй ми зобов'язані своїм існуванням, своєю досконалістю, своєю могутністю. Природа — це мати, яка дарує людині щедрі дари. Це муза для поетів та художників. Це відпочинок для ока. Це Всесвіт духовності та краси. Дивовижний світ рідної природи.

Закінчилися літні канікули ...
Клуб юних любителів природи "Юний натураліст" розпочав свою роботу запросивши  18 вересня до бібліотеки філіал №7 на турнір ерудитів "Загадки природи".


    Розділившись на дві команди -"Пізнайки" та "Всезнайки" розпочали змагатися за звання кращого знавця природи. Учасники розгадували загадки про природу, пригадували прислів'я та приказки, відправилися у віртуальну мандрівку до лісу розповідаючи, як треба поводитися в лісі, які правила поведінки треба дотримуватися, щоб чарівний ліс ще довгий час радо зустрічав чаруючи своєю красою та пригощаючи щедрими дарами. 













Важко було віддати перевагу якійсь із команд, І тільки останнє завдання -"Сім чудес України", коли діти розповідали про природні чудові місця нашої України, яке вирішило - хто? Перемогла команда "Всезнайки".