вівторок, 29 вересня 2015 р.

НАШІ ЧИТАЧІ ПРО КНИГУ!!!


Напередобні Всеукраїнського Дня бібліотек ми запитали у своїх читачів - "Яке місце займає в їхньому житті    КНИГА?", і почули  у відповідь:
    "Я незнаю більш доброго сусіда, більш справедливого друга, більш покірного супутника, більш обдарованого товариша - ніж книга" - Наталія Миколаївна (працівник бібліотеки)


     "Книга - це можливість прожити  долі тисячі людей, відвідати безліч країн, відкрити дух епох"- Інна Сергіївна



           "Книга -  це той світ, де можна прожити тисячі життів, жодного разуне повторюючись" - Наталія Миколаївна (домогосподарка)


    "Якби не було книги, життя було б прісне. А так у нас є можливість у чотирьох стінах поринути у згадках в минуле, і  мріями у майбутнє" -Наталія Олексіївна (пенсіонерка)

    "Для мене книга - це джерело інформації . Це друг і порадник на всі часи" - Євген (учень)

   "Книга - це можливість прожити  долі тисячі людей, відвідати безліч країн, відкрити дух епох" - Юлія Дмитрівна (викладач ВУЗу)


   "Любов до книги - спадкове явище у сім'ї. Для мене - це знання і  відпочинок і сила яка рухає світ" - Олександр (студент)


   "Люблю читати, зараз  часто читаю своєму меншому братику. Дуже хочу, щоб він був начитаним та розумним" - Дмитро (учень)


   "Книга мені допомогає розпізнавати добро та зло, ставати всесторонньо освідченим" - Олександр (учень)


      "Для мене книга - це ВСЕ: знання, відпочинок, розвага, думка, краса"- Лідія Андріївна (голова міського об'єднання "ЛІТО")

четвер, 24 вересня 2015 р.

КИДАЙ МИШКУ - ЧИТАЙ КНИЖКУ


    Доводиться часом чути, як дорослі говорять: "Діти совсім перестали читати. І все через комп'ютери." В деякій мірі я з ними згодна, але погодьтеся -  наші діти народилися  в часи шалених ритмів та інформаційного перенасичення.  Тож хочу розповісти про своїх Інтернет - хлопчаків, які цікавляться не тільки онлайн - іграми та вікіпедією, вони з великим задово-ленням приймають участь в житті нашої бібліотеки.  Не буду заперечувати - грають в цікаві ігри, але ж  читають новинки літератури. Всі ми знаємо, що сучасні діти добре "комп'ютеризовані", розумні, не закомплексовані, та динамічні, тому так приємно бачити, що вони не забувають читати і тримати в руках "живу" книгу. І коли дитина бере до рук книгу, а не тільки мишку: "Отже, є для кого працювати" - полегшено зітхаю. 










четвер, 10 вересня 2015 р.

ДИКІ І РІДКОСНІ... ОСТАННІЙ ШАНС ЇХ ПОБАЧИТИ



    Сьогодні до бібліотеки завітали члени клубу "Юний натураліст", щоб відправитися в Інтернет-подорож - «Дикі і рідкісні... Останній шанс
їх побачити». Подорож пройшла цікаво, завзято і пізнавально.
    Присутні  згадали правила поводження на природі, переглянули відеофільмі про рідкісні рослини і тварини, познайомилися з мешканцями  найдавнішого заповідника Асканія - Нова  та найгарнішого - Карпатського. 
     Діти уважно слухали про документ в якому записані всі зникаючі рослини і тварини – «Червона книга України».     Познайомитися з енциклопедіями, довідниками про тварин та рослин які є в бібліотеці читачі змогли за допомогою книжкових розсипів«Природа чекає захисту» представлені бібліотекарем Чолій С.Г.





















  Бережіть і любіть природу, і вона вам за це обов’язково віддячить!
      Мій рідний край, моя земля, 

- Тебе шануєм ти і я. 

- Саджаємо яблуні в саду, 

- Рубаємо лунку у льоду, 

- Шпаківні вішаєм весною, 

- А годівниці – всі зимою. 

. за чисті води, чисті ріки 

- Боротися будемо навіки. 

- Хай стане чистою Земля, 
- Бо в ній господар – ти і я!