пʼятницю, 27 листопада 2015 р.

БРАТИ НАШІ МЕНШІ


       

                   " Ми у відповіді за тих, кого приручили". 

                                                                                (Антуан Де Сент Екзюпері)
 
      26 листопада до бібліотеки завітали учні молодших класів     ЗОШ №9 на останнє заняття  в цьому році клубу за інтересами "Юний натураліст",  яке присвячене нашим братам меншим, тим  хто поруч з нами завжди. Кожен  присутній розповів про свого котика чи собачку, рибок чи черепашку, морську свинку чи хом'ячка. Діти обговорили важливість присутності їх для людини. пригадували випадки, коли тварина рятувала людину в біді - і це є справжнім стимулом людині до того, щоб віддячити тваринам.  Згадали про тих же собак-поводирів, без яких деякі люди навіть не можуть уявити своє існування, чи наприклад котів, що охороняють людські будівлі від шкідників, ділилися інформацією про своїх домашніх улюбленців, про те, як турбуються про них та захищають...Учні підготували загадки, прикмети, згадали народні традиції та вірування, повязані з тваринним світом.
    ПАМ'ЯТАЙТЕ -  ставтеся  чуйно  до всіх твари, адже часто ми любимо тільки своїх четвероногих друзів і без вагань ображаємо чужих або безпритульних, нічиїх.

















четвер, 26 листопада 2015 р.

БЛУКАЛО ЛИХО ПО ЗЕМЛІ



                                                        ХАЙ СВІТЛО ВІД СВІЧКИ У НЕБО ЛЕТИТЬ
                                                        ХОЧА Б ОДНУ ДУШУ ЗІГРІЄ В ЦЮ МИТЬ
                                                        ЩОБ ДУША ЦЯ ЗАГУБЛЕНА СПОКІЙ 
                                                        ЗНАЙШЛА
                                                        І У ВІЧНІСТЬ ДО БОГА ВОНА ВІДІЙШЛА.
Так історично склалось, що на долю України випало багато трагічних дат, закарбованих у памяті тисячами безвинних людських жертв. Такою страшною сторінкою в житті українців був голодомор 1932-1933 р.р., це був експеримент, у якому український народ виборював право на життя. У світі немає більше іншої країни, де земля так густо вкрита безіменними могилами. І ми повинні знати і памятати історичне минуле своєї країни, адже той народ, який не знає свого минулого немає права на майбутнє.
Третій тиждень листопада кожного року в нашій країні поминальний по жертвам Голодомору 1932-1933 рр. І в цьому році 28 листопада  кожен свідомий українець, запалить на підвіконні свою свічу пам'яті, щоб її бачили зорі - душі померлих.
     Напередодні цієї дати до бібліотеки прийшли старшокласники Ревівської школи, щоб    запалили свічу в пам'ять по померлим в  страшні роки.  Увазі присутнім було презентовано книжкову виставку «Годину трагічну вшанонуємо, запалимо свічку в кожній родині», запропоновано перегляд  відеоматеріал "Голодомор 32- 33 рр. в Україні" та відеокліп "Голодомор 1932-1933 рр." у виконанні Ніни Матвієнко.


















 

    Вшануй пам'ять жертв Голодомору 1932-33 рр.
   Прийми участь у акції "Запали свічку", яка розпочнеться о 16 год 28 листопада 2015 р.
 Скажи НІ ТОТАЛІТАРНІЙ СИСТЕМІ, під яким би прапором вона не була!
 Сприймай людське життя як найдорожчу цінність!



неділю, 15 листопада 2015 р.

ВИЖИВАННЯ В УМОВАХ НАДЗВИЧАЙНИХ ЛИХ



 "Думати  швидко - діяти чітко"


     Найвища цінність суспільства – людина, її життя і здоров’я. Необхідно зауважити, що з кожним роком збільшується кількість факторів, що негативно впливають на життя і здоров’я людини. Починаючи з того моменту, як дитина робить перші кроки, вона зазнає впливу небезпечних факторів. Небезпеки підстерігають дитину практично на кожному кроці – удома небезпека йде від електричних, газових приладів, пустощів із сірниками, на вулиці – необережність на дорозі, використання піротехнічних, вибухонебезпечних предметів і т.ін. може призвести до біди.
    У рамках "Тижня знань безпеки життєдіяльності", який тривав з 9 по 13 листопада в усіх навчальних закладах міста , було проведено пізнавальну роботу з дітьми щодо попередження нещасних випадків. Бібліотека Ревівського мікрорайону не залишилася осторонь і 12  листопада запросила учнів молодших класів на "Азбуку безпеки" -  "Виживання  в умовах надзвичайних лих". Бібліотекар  ознайомила з правилами поведінки при ДТП, нагадала як поводитися під час грози, сильного вітру, шквалів, як поводитися на тонкому льоду... Незабаром Новий рік та Різдвяні свята - тож  потрібно дотримуватися  правил пожежної безпеки, а також дотримуватися вимог до новорічних ялинок та ялинкових прикрас, особливо було звернено увагу на обережне поводження з піротехнічними засобами.
    Діти  переглянули відео надзвичайних випадків (потопи, зсуви, землетруси,випадки на воді, пожежі в лісі),присутні активно приймали участь в обговоренні ситуацій при порушення правил поведінки в екстренних випадках.








ПАМ'ЯТАЙ ЗАВЖДИ!!!