четвер, 31 березня 2016 р.

КНИГИ ДОБРІ І ЦІКАВІ, КНИГИ МУДРІ І ЯСКРАВІ


Всеукраїнський тиждень дитячої та юнацької книги.
 Книжкові іменини. Іменини! Іменини!
Всі приходьте неодмінно
В час канікул весняних
На щорічне свято книг Іменини! Іменини!
Всі книжки святкують нині!
Ми свою любов до них
Збережемо цілий рік !!!



 
   
    73 років тому дитячий письменник Лев Кассіль влаштував для дітей свято і назвав його Тиждень дитячої книги. Відбувся він у Москві навесні буремного, воєнного 1943 року під час весняних шкільних канікул, і відтоді щороку його традиційно проводять в усіх дитячих бібліотеках.
     Попри соціально-політичні зміни, що відбувалися в нашому суспільстві, традиція проведення Тижня збереглася і набула загальнодержавного визнання. У незалежній Україні Всеукраїнський тиждень дитячої та юнацької книги було засновано Постановою "Про започаткування проведення Всеукраїнського тижня дитячої та юнацької книги" за № 2/12-г від 22 лютого 1993 року.
 В цьому році Всеукраїнський тиждень дитячої та юнацької книги має на меті не тільки залучити  до читання, а й перетворити бібліотеки в справжнійхрам КНИГИ, тому дітей в бібліотеці філії №7  тиждень розпочався в відкриттям книжкового вернісажу "Книги добрі і цікаві, книги мудрі і яскраві" де були представлені книги для всіх вікових категорій, тож кожен юний читач знайшов книгу за своїм смаком.

 

    Бібліотекар запросила дітлахів 1-4 класів відпра витися на екскурсію на якій«Країна книжок чарівних у гості вас запрошує»запросила до своїх багатств .






Маленьких читачів  чекала мандрівка до гостинного дитячого абонементу, до сурового читального залу,          




до таємничого книгосховища  де вони були приємно здивовані - ще треба скільки прочитати, дізнатися, вивчити.








Чудеса на цьому не закінчилися 
адже бібліотекар запропонувала взяти участь у грі - подорожі "По сторінкам книжок чудових мандруймо, друзі, знову й знову"







і завдяки конкурсу "Чи добре ви знаєте казки" зустрілися з любимими казками, пригадати любимих героїв дитячих книг допоміг конкурс "З якої книги герої"


 
  


 а  в конкурсі "Заспіваймо разом з любимими героями " звучали пісні з любимих мульт- та  дитячих кінофільмів. 


  







Завітавши до веселої мультизали «І оживає казка на екрані» переглянули мультфільм за казкою І.Франка "Фарбований лис".



А дивитися фільм поряд з мамою - одне задоволення.









 Завдяки книжковій вистаці "Світ казок І. Франка" познайомилися з творчістю великого Каменяра, якому в цому році ми відзначаємо 165-ту річницю від дня народження.
      






На цьому заходи для читачів не закінчилися, ми запрошуємо 3 квітня на закриття тижня дитячої та юнацької книги пропонуючи пошукову веб-експедицію «Розшукується  письменник».
    
                                Запрошуємо та чекаємо!!!'




понеділок, 21 березня 2016 р.

ЧАСУ МАЛО, ПОРА ОРГАНІЗОВУВАТИ ОСББ

    Відповідно до Закону України, який передбачає реформува-ння житлово-комунального господарства до 1 липня 2016 року мешканці всіх багатоквартирних будинків на загальних зборах повинні визначити, як і ким буде здійснюватися їх подальше управління. При цьому мова йде не тільки про будинок, але і його інфраструктуру: ліфти, прибудинкові території, сходи тощо. Новий закон передбачає, що мешканці будуть балансоутримувачами своїх будинків, а не міська рада як зараз, за винятком тих будинків, де вже створено ОСББ.
    Щоб дізнатися детальніше про створення ОСББ жителі Ревівського мікрорайону зібралися в бібліотеці філії №7 20 березня запросивши депутата міської ради Кучугурного А.Л., щоб детальніше розпитати з чого починати, створювати ОСББ чи краще діждатися керуючої компанії, яку призначуть органи місцевої влади, як бути з тими будинками, що потребують капітального ремонту, як боротися зі злісними боржниками? Питань задавалося дуже багато і Анатолій Леонідович тільки встигав відповідати. Справа нова для нашого міста, але дивлячись на досвід сусідніх міст в яких вже створи-ли ОСББ можна впевнено сказати - треба створювати, треба самим бути хазяйнами у своєму будинку, дворі,вулиці.Одна половина присутніх була "за", а друга вагалася, тож вирішили зустрітися ще раз і  щоб старші по будинку опитали думку мешканців їхніх будинків.

 




      Наприкінці зустрічі Анатолій Леонідович вручив посвідчення - заступника депутата - Бабіну Михайлу Івановичу, побажавши плідної праці для розвитку мікрорайону.


 
 
 

вівторок, 15 березня 2016 р.

МАСЛЯНА, МАСЛЯНА, ЯКА ТИ КРАСНА


     В народі були поширеними дуже різноманітні назви цього свята: Масляниця, Сирна, Касаточка, Цукрові вуста, Чесна масниця, Весела, Перепелочка, Перебуха, Об'єдуха, Ясочка. Може, Ти помітив, що всі назви жіночого роду. І це недаремно. З давніх-давен Масляна вважалася жіночим святом. Чоловіки повинні були відкупитися у жінок, щоб мати право святкувати Масляницю.
    А тепер і про етапи святкування поговорити можна! Починаємо з понеділка. Зауважу, що кожен день має свою назву.
   Так, перший день тижня іменують «Зустрічі». Люди, переважно жінки, збиралися у великі гурти на снігових гірках і забавлялися, сковзаючись із них. Такі зустрічі проходили дуже тепло і радісно.
   Вівторок масляної неділі в народі прозвали «Заграш». Цікава назва, чи не так? В цей день починалися різноманітні ігрища і пригощання всіх млинцями.
   Середа звалася «Ласункою». Чим смакували цього дня, напевно, зрозуміло всім. 
  Четвер в народі здобув назву «Розгуляй-четверток». І недаремно. На цей день припадали катання на конях і санках.
  В п'ятницю проходили «Тещині вечори». Кожен зять повинен був сходити в гості до своєї тещі.
   В суботу, на «Невістчині посиденьки» бажано було провідати своїх родичів.
   «Днем прощення» називали неділю. Люди весело і водночас із сумом прощалися з Масляною, просили вибачення у всіх рідних та знайомих за минулі образи. А потім слідував Великий Піст — і про гучні гуляння, веселощі і розваги доводилося забувати.
   Бібліотекарі філії №7 своїх читачів в цей пригощали млинцями, які були на всі смаки. З великим задоволенням присутні  попрощатися з примхливою зимою заспівавши їй в дорогу колядки та щедрівки  і весело зустріли ВЕСНУ привітавши її веснянками












пʼятницю, 11 березня 2016 р.

І ГЕНІЄМ ПІДНЯВСЯ НАД СВІТАМИ, ВВІБРАВШИ В СЕРЦЕ СТОГОНИ ЗЕМЛІ




                                          "...І тепер наш Кобзар,в кожній хаті,
                                           З нами словом живим промовляє...
                                         Є в Шевченка народження дата -
                                      Дати смерті в Шевченка немає..."

                 Шевченко!...Це гордість нашої нації і світової культури.
    10 березня, в рамках щорічного святкування  Шевченківських днів, бібліотека-філія №7 запросила учнів 2-3 класів СШ№9 вшанувати пам’ять геніального Кобзаря літературно-мистецькою композицією: «І генієм піднявся над світами, ввібравши в серце стогони землі » 
     Діти дізналися багато цікавого з біографії  та творчості великого Кобзаря. З великим інтересом переглянули відео ютубе "Обличчя української історії.Тарас Шевченко","Великий Кобзар українського народу", "Уклін тобі Тарасе" та відео-презентація "Т.Г.ШЕВЧЕНКО ".
      Діти читали та розповідали вірші геніального поета  вивчені на пам'ять.
















понеділок, 7 березня 2016 р.

БОЛІЄМО ДУШЕЮ ЗА НАШУ РЕВІВКУ

     6 березня в приміщенні бібліотеки зібралися жителі Ревівки на зустріч зі своїми депутатами  Тетяною Веремієнко та Анатолієм Кучугурним для обговорення питань про перевибори  квартального працівника. Обговорення цього питання пройшло бурхливо та емоційно. Останнє слово залишилося за звітно-виборчими зборами, які відбудуться 20 березня в приміщенні  середньої школи №9 .