четвер, 29 вересня 2016 р.

РАДА ЗНАЙОМСТВУ МІЙ ЮНИЙ ЧИТАЧУ


   28вересня бібліотекарі запросили юних читачів на  екскурсію  «Рада знайомству, мій юний читачу». Головна  мета даної екскурсії  - дати учням поняття: бібліотекар, читач; познайомити з правилами користування бібліотекою, різноманітністю книг у бібліотеці; залучити дітей до читання книг; виховувати любов до книги і бережливого ставлення до неї. Діти з великим задоволенням та цікавістю заглянули в кожний куточок бібліотеки, дізналися які є види бібліотек та  їх призначення, чим відрізняється абонемент від читального залу і, що таке книгосховище. Бібліотекар детально розповіла, як створюється книга, а саме книга у письменника, книга у редакції та книги у друкарні. Також розповіла про структуру книги та як правильно поводитися з книгою.
 

 

неділю, 25 вересня 2016 р.

ДИТИНО, ТИ ГРОМАДЯНИН ВІД НАРОДЖЕННЯ


   21 вересня двері бібліотеки гостинно відкрилися для учнів ЗОШ №9 на захід присвячений правам дитини  «Дитино, ти громадянин України від народження».
  Головна мета заходу: формувати зацікавленість дітей у вивченні Конвенції ООН про права дитини;вміти використовувати свої знання на практиці; виховувати в дітей почуття патріотизму, свідомої громадської позиції. Присутнім було цікаво і корисно довідатись про свої права, обов’язки та відповідальність згідно чинного законодавства України та Декларації ООН про права дитини, адже дуже часто наші повсякденні вчинки мають правові наслідки. Життєві приклади, конкретні ситуації які розглядалися під час зустрічі змусили замислитись школярів над необхідністю знати закони нашої країни та вміти їх застосовувати. До уваги учасників були представлені відеофільми «Конвенція ООН про права дитини» та «Історія створення Декларації прав людини». Захід пройшов цікаво, змістовно і, головне, засвідчив небайдужість школярів до питань правової обізнаності, формування правової свідомості і правомірної поведінки.