неділю, 18 грудня 2011 р.

Я маю право. Я зобов'язаний

 В рамках проекту «Бібліоміст» в бібліотеці – філії №7 був проведений тренінг правової тематики «Я маю право. Я зобов’язаний » для учні 4-го класу ЗОШ №9. Тренінг складався з трьох модулів: навчання пошуку матеріалу з прав дітей за допомогою Інтернету; пошук та перегляд відеороликів даної тематики в YouTube; практичні заняття «В країні права».
   Питання прав дітей є доволі актуальним на сучасному етапі державотворення України. Саме за допомогою вільного доступу до мережі Інтернет та елементарним навичкам роботи в Всесвітній павутині кожна дитина мала змогу ознайомитися зі своїми правами та обов’язками, які їй гарантує держава.  
Учні мали змогу переглянути презентацію «Дітям про Конвенцію прав дитини», яку підготували бібліотекарі Дуканіч А. В. та Чолій С. Г, завдяки якій дізналися, що кожна дитина має право на ім’я (ст.7), ніхто не має право розлучати дитину з батьками (ст.9), усі діти мають право на медичну допомогу (ст. 24) та повноцінне харчування (ст.27) та ще ряд інших корисних статей, які супроводжувалися малюнками. 


З захватом переглянули відеоролики «У дітей є права». На закріплення кожен з присутніх виконав ряд практичних завдань, а саме : за допомогою різних пошукових систем знайшли Конвенцію і Декларацію про права дитини та іншу необхідну текстову інформацію; завдяки YouTube - ряд корисних та повчальних відео сюжетів, але найбільше сподобалося шукати малюнки на задану тему.
Всі присутні погодилися з тим, що кожна дитина повинна мати дедалі більше можливостей брати участь у житті суспільства, готуватися до самостійного життя, користуватися правами свободи думки та слова, вибору культури, релігії та мови.

Немає коментарів:

Дописати коментар