четвер, 20 квітня 2017 р.

ЧИ Є МАЙБУТНЄ У ПЛАНЕТИ ЗЕМЛЯ

   22 квітня - Міжнародний День Землі - свято чистої води, чистої землі, чистого повітря. День нагадування про екологічні катастрофи, день, коли кожна людина повинна задуматися над тим, що ЗЕМЛЯ потребує турботи й захисту. В різних куточках земної кулі небайдужі до екологічних проблем люди проводять різні яскраві і в той же час корисні заходи, спрямовані на те, щоб у світі стало більше чистоти і відповідальності.
     19 квітня в бібліотеці  відбувся яскравий і в той же час корисний захід, а саме еко-година «Чи є майбутнє у планети Земля» для учнів 3-го класу ЗОШ №9, спрямований на те, щоб діти мали уявлення про стан навколишнього середовища, з дитинства вчилися звертати увагу на екологічні проблеми, не були байдужими до природи, розуміли й берегли її, були відповідальними за свої вчинки. Присутні з великою цікавістю слухали розповідь бібліотекаря Чолій С. Г., про глобальне потепління, про екологічно чисті місця планети, про найбільші техногенні катастрофи, а також переглянули відеоролик «Яка прекрасна планета Земля», захоплюючись прекрасними краєвидами та незвичайними куточками нашої планети. Не залишили нікого байдужими цікаві конкурси й вікторини, загадки  про воду, повітря, флору і фауну Землі.
  Працівники бібліотеки підготували книжкову виставку «Земля у долонях турботи», де представлена література, яка виховує любов до природи, викликає прагнення бережливого ставлення до неї, стимулює дитячу фантазію й уяву.    
  Учні не тільки корисно й весело провели час, але й розширили свій світогляд, розвинули кмітливість, навчилися пізнавати нове. Наприкінці екологічної години бібліотекар зачитала дітям правила поведінки в довкіллі, закликаючи не бути байдужими, творити добро, любити свою матінку -Землю.










Немає коментарів:

Дописати коментар