понеділок, 16 березня 2015 р.

ГЕНДЕРНА РІВНІСТЬ: УСІ МИ РІЗНІ, АЛЕ ВСІ МИ ОДНАКОВІ


    
     Ми всі дедалі частіше чуємо і використовуємо слово "ґен-дер". Часто думають, що це поняття, яке торкається виключно захисту прав жінок. Проте це не так. В нашій країні прийнято Закон про рівні права та можливості жінок і чоловіків. Отже ґендер – це те, що стосується нас всіх, бо всі ми є людьми, і, як все живе в природі, поділяємося на дві статі. Чим же ґендер відрізняється від статі? Чому вважається, що поняття "ґендер" є ключовим у поступі будь-якої країни до демократії і щасливого, заможного життя? 
   Саме над цим  роздумували і саме це  аналізували на тренінгу "Гендерна рівність: усі ми різні, але всі ми однакові", який пройшов у бібліотеці філії №7. Cтаршо-класники протягом зустічі активнобрали участь в практичних завданнях: визначали риси характеру притаманні жінкам та чоловікам; що ви будете робити, коли прокинувшись одого ранку в тілі чоловіка (жінки); перелічували  обов'язки в сімейному житті чоловіка та жінки. 



















    Підводячи підсумки, можемо сказати, що в Україні, як і в цілому світі, існує дискримінація і чоловіків, і жінок. Рівність жінок і чоловіків має стати реальністю в новій демократичній Україні, яка планує ввійти до європейської спільноти. Необхідно визначати фактори, які пере-шкоджають жінкам досягти рівності в суспільстві, а також вживати заходи, спрямовані на протидію та унемож-ливлення ґендерної дискримінації.

Немає коментарів:

Дописати коментар