неділю, 14 лютого 2016 р.

НА КРИЛАХ ЛЮБОВІ

           
                                               Так ніхто не кохав. Через тисячі літ
                                               лиш приходить подібне кохання.
                                               В день такий розцвітає весна на землі 

                                               І земля убирається зрання… 

   14 лютого відзначається День Святого Валентина  одне з найбільш чудових свят. Причому святкують його у всьому світі, у багатьох країнах. Нічого дивного в цьому немає, адже День Святого Валентина - свято закоханих, свято кохання, а любов існує скрізь і всюди, в найвіддаленіших куточках земної кулі. Історія цього дня  бере  багато  століть тому -  давньоримським воїнам закон не дозволяв одружуватися, поки вони перебували на службі (а служба тривала 25 років!), і тим більше освячувати його в церкві. Святий Валентин, пастир і духівник воїнів, потайки благословляв люблячтяі серця і, незважаючи на заборону, освячував відносини церковним обрядом. Непокірного священика видали. Він був страчений 14 лютого. З тих пір цей день відзначається як день закоханих. Неодмінним атрибутом  Дня Святого Валентина є валентинка - послання, яке посилають коханій людині. Однією з перших валентинок була картка, надіслана в 1415 році Чарльзом, герцогом Орлеанським, своїй дружині з в'язниці Таузр, де він був в ув'язненні. Картка досі зберігається в Британському національному музеї.
   В цей день на  запрошених гостей бібліотеки філії №7   чекали традиційні валентинки - маленькі вітальні листівки у вигляі сердечок з добрими побажаннями, солодощі та ароматний чай. Гості розповідали  легенди та історіі про Святого Валентина, пригадували своє перше кохання, переглядали  книжкову викладку творів поетів, які в різні часи оспівували прекрасне та світле почуття - КОХАННЯ.








    В цей день святкується ще одне чудове свято - Міжнародний день дарування книг. Це одне з наймолодших свят в календарі, і обєднує всіх, хто дарує книги і дітям та дорослим і вчить їх любові до читання. Дане свято започаткувала американка  Еммі Бродмур у 2012 році. Ідею підказав її маленький син, який запитав, чому немає особливого дня, коли люди дарують один одному книги. За роки свого існування ініціатива отримала підтримку в усьому світі та продовжує знаходити нових ентузіастів і учасників. Основна мета Міжнародного дня дарування - надихнути людей по всьому світі подарувати 14 лютого книгу другу. 
   Хорошу і корисну  ідею вирішила започаткувати в нашій бібліотеці Лідія Андріївна Лаврик подарувавши збірку поезій нашого земляка Кость Оверченка "Колючі рядки", яка вийшла в світ зовсім недавно. 


Навідайтесь до нашої бібліотеки і пориньте у світ поезії де бринить любов в кожному рядку, в кожному слові...

     

Немає коментарів:

Дописати коментар