неділю, 16 лютого 2014 р.

ВЕЛИКИЙ СИН ВЕЛИКОГО НАРОДУ

                                                                          Шевченко – нескорений.
                                                                          Шевченко – безжальний.
                                                                          Шевченко – велемудрий.
                                                                             Шевченко – милосердний.
                                                                     Шевченко – самотній.
                                                                   Шевченко – вільний.

Тарас Шевченко є символом народної волі та високих моральних устоїв, людина, яка жила в непростий час і зробила вагомий внесок у розвиток української мови та нашої культури в ціломуВ рамках року Тараса Шевченка в Україні та з нагоди 200-річчя від дня народження великого Кобзаря в бібліотеці Ревівського мікрорайону  організовано та презентовано книжкову виставку "Великий син великого народу", а також дитячі малюнки присвячені творчості геніального поета "Твори Шевченка очима дітей". Цікавих робіт було чимало, адже в кожну з них вкладена частинка дитячої душі, пронизана шевченківським словом та глибиною його змісту. Діти через власний малюнок проявили креативність та уяву, відчули та глибше пізнали красу поезії Великого Кобзаря. 
    Поряд з дитячими малюнками на виставці  представлені картини з портретами Тараса виконані місцевим художником Станіславом Харитоновичем Різановим.  Станіслав Харитонович в минулому вчитель географії, але скільки себе пам'ятає завжди любив малювати. До Шевченківських днів він подарував бібліотеці картини - портрети великого митця написані маслом, в техніці "суха кисть" та картини крапковою технікою, які  виконані маркером. 
 Виставка буде діяти до кінця березня. Ласкаво просимо всіх поціновувачів творчості Тараса  Григоровича Шевченка завітати до бібліотеки та ще раз поринути у неймовірний світ генія українського народу.







Немає коментарів:

Дописати коментар