вівторок, 11 листопада 2014 р.

КОРОБКА СІРНИКІВ МАЛА, А НАРОБИТИ МОЖЕ ЗЛА


   Важко уявити собі життя людини без вогню. Але коли він потрапляє в невмілі руки, то може стати грізним ворогом. Пожежі знищують будинки і заводи, лани і ліси. Під час пожеж гинуть люди. Щоб, цього не сталося треба знати  і виконувати правила пожежної безпеки. Велике значення мають заходи  з попередження пожеж з  дітьми молодшого шкільного віку. Їхні ігри з вогнем - одна з основних  причин виникнення пожеж, жертвами яких  вони часто і стають.
   11жовтня бібліотекарі Ревівського мікрорайону   провели урок безпеки «Коробка сірників мала, а наробити може зла» з учнями 2-го класу ЗОШ №9 класовод В.М Шикер.




   










  
   
   
   Діти мали змогу почути цікаву розповідь про те, що вогонь - це ворог чи друг,  вогонь - це добро чи зло. Одні  стверджу-вали, що зло та ворог - бо коли починається пожар - вогонь знищує  все на своєму шляху. А друга половина казала, що вогонь - це друг та добро - бо дає тепло, світло та за його допомогою ми готуємо смачну їжу. То який він - ВОГОНЬВід нас залежить, яким він буде: добрим чи злим.

    Помирив дітей  педагогічний працівник курсів цивільного захисту  м.Світловодська  Віталій Олексійович Матяр, він нагадав дітям  правила пожежної безпеки, розповів про причини та наслідки виникнення пожежі, ознайомив з принципами дії вогнегасника. 


















 
   Діти переглянули відео про те, як всього  за 6 хвилин кімната перетворилася з красивого помешкання на чорний,обгорілий каркас. 













   
   Під кінець зустрічі діти відтворили в своїх малюнках ті причини внаслідок яких і виникають пожежі.








   Бібліотекарі  впевнені, що після цієї зустрічі кожен учень для себе зробив висновок, вогонь стає ворогом, якщо з ним поводитись необережно. Пожежі легше запобігати, ніж її гасити.



Немає коментарів:

Дописати коментар