четвер, 23 квітня 2020 р.

ПРОПУСТИ ЧОРНОБИЛЬ КРІЗЬ СЕРЦЕ

26 квітня 1986 року…
Ця дата надовго залишиться в пам’яті людства. Аварія на Чорнобильській АЕС стала новою віхою відліку в історії атомної енергетики, показала, наскільки небезпечна позбавлена контролю сила атома і як неймовірно важко вгамувати її.  
Чорнобиль…
Це слово назавжди увійшло в людську свідомість як символ глобальної екологічної катастрофи. Адже вибух на ЧАЕС зачепив понад три з половиною мільйона людей, у тому числі півтора мільйона дітей, завдавши значної шкоди їх здоров’ю.
  Он-лайн презентація книги "Пропусти Чорнобиль крізь серце"


Загреба М. Пропусти Чорнобиль крізь серце : фотокнига / М.Загреба. – К. : Спалах, 2002. – 119 с.

 Ця фотокнига – данина пам’яті журналіста, ліквідатора, учасника історико-культурної експедиції Мінчорнобиля  України Михайла Загреби.
Захоплива розповідь про мальовничий древній поліський край, убитий радіацією, примушує читача поглянути на чорнобильську катастрофу не тільки як на техногенну, але й під іншим кутом зору – гуманітарним, і замислитись над тим, що ми втратили в історичному, культурному, природничому та мистецькому значеннях: до аварії на Поліссі зберігалися, як ніде в Україні, найдавніші звичаї, традиції культури та побуту слов’ян.
Правдиву, емоційну оповідь Михайла Загреби ілюструють його фотографії – адже автор відомий як талановитий фотожурналіст.                     

Видання становить великий інтерес і призначене для широкого читацького кола.
Тож всіх, кого зацікавила фотокнига,після закінчення карантинних обмежень запрошуємо до бібліотеки на гостину. Наша адреса: Захисників України,1

Немає коментарів:

Дописати коментар