середу, 7 листопада 2012 р.

ПДГ В БІБЛІОТЕЦІ


В бібліотеці з 2011 року почав діяти  Пункт доступу громадян до офіційної інформації органів влади (ПДГ). ПДГ у бібліотеці – це спеціально облаштоване комп’ютером місце з підключенням до мережі Інтернет, де користувачі  мають змогу самостійно або за допомогою бібліотекаря отримати доступ до інформації органів влади будь – якого рівня. 
Для більшої популяризації ПДГ була оформлена книжкова виставка-знайомство «Пункт доступу громадян до офіційної інформації»,  де розміщений  плакат «Дізнайтеся про діяльність органів державної влади», буклети,  брошур, книги та  диски, що надані УБА.  
  Для більшої зручності  в пошуку інформації, яка надходить електронною поштою, в електронному вигляді створені папки «Вісник громадських рад», «Закони України та внесення змін до них», «Україна у відгуках зарубіжної преси», «Бюлетень оперативних матеріалів», «Бібліоновини».  Де кожен користувач швидко, зручно може ознайомитися з найновішими законодавчими документами, а також  знайшовши необхідну інформацію з даних папок користувач миттєво може роздрукувати необхідний йому матеріал.
  Одним з ефективних кроків діяльності бібліотеки в даному напрямі стало індивідуальне інформування, за допомогою електронної пошти, юриста харчового    підприємства «ВКіК»  за темою «Нове в законодавстві України».
   Для популяризації урядових  порталів  серед різних категорій користувачів регулярно проводяться віртуальні подорожі Верховною Радою України та веб-сайтом Президента України, бесіди – знайомства з офіційними сайтами Кіровоградської обласної адміністрації  та Світловодською міською радою, он-лайн екскурсії "Сторінками Урядового порталу"  і "На сайтах міністерств та відомств".   
   Зав дяки тому, що бібліотека приєдналася до мережі ПДГ з’явилась можливість отримувати безкоштовно офіційні матеріали та книги.  Бібліотека почала регулярно отримувати н ову прававу літературу, що дуже полегшує роботу бібліотекарів  в задоволенні  запитів правового характеру.

Немає коментарів:

Дописати коментар