вівторок, 3 грудня 2013 р.

МОЛОДІ ПРО Е-УРЯДУВАННЯ

  Центральна міська бібліотечна система розпочала реалізацію проекту "Школа електронного громадянина" і перший тренінг з популяризації знань про е-урядування  серед громади міста пройшов на базі саме нашої бібліотеки для учнів 9-го класу ЗОШ №9.
На тренінгу були розглянуті питання електронного врядування, електронної демократії, електронних послуг. Завдяки презентації тренери  ознайомили учасників заходу з законодавством України, на якому базується розвиток е-урядування та прикладами надання електронних послуг в інших країнах. 
   На практиці учні мали змогу ознайомитися з сайтами Президента України, Верховної Ради,  Урядовим порталом, відвідали сайти Кіровоградської обласної державної адміністрації та Світловодської міської ради.  Головним завданням для кожної команди було порівняти дані сайти по інформаційній наповнюваності, а також на яких сайтах можна отримати необхідні адміністративні та неадміністративні послуги у новому форматі. 
  Детально тренери зупинилися на популяризації сайтів електронної освіти, а саме на сайтах Міністерства освіти і науки України та Українському центру оцінювання якості освіти.
  Присутні з неймовірною цікавістю сприймали нову для них інформацію, приймали участь в практичних завданнях, вивчали друкований матеріал та залюбки робили паузу на каву-брейк.







Немає коментарів:

Дописати коментар