середу, 30 квітня 2014 р.

ШКІДЛИВІ ЗВИЧКИ - ДОРОГА В БЕЗОДНЮ



  Здоров’я молоді дедалі погіршується та більшість молодих людей не переймаються цими проблемами. А знаючи про ризики, пов’язані зі шкідливими звичками, не відмовляються від них. Паління, алкоголізм, наркоманія для теперішньої молоді є нормою їхнього життя та досить великою проблемою. 
 З метою формування у підлітків правильного уявлення про здоровий спосіб життя, дбайливого ставлення до свого здоров’я, здоров’я оточуючих і профілактики паління, пияцтва для учнів 8-го класу ЗОШ №9 було проведено урок здоров'я "Шкідливі звички - дорога в безодню".
  У ході заходу учні  дізналися історію розвитку куріння та почули статистичні дані про стан даної проблеми в Україні. Присутні переглянули презентацію та відеофільми про біологічну та соціальну небезпеку вживання алкоголю, тютюну та  наркотиків. Деякі епізоди чіпали за живе,  лякали страхіттям наслідків, відсутності перспективи нормального життя підлітків та молоді,      ставили перед вибором: жити, творити, кохати чи залишитись без майбутнього, пірнути в безодню … Цей перегляд не залишив байдужим нікого з присутніх в нашому залі. З деяких епізодів, навіть, волосся здіймалося дибом та на очі наверталися сльози…Далі господарі книгозбірні        запропонували міні-дискусію "Шкідливі звички – це не модно". У ході міні-дискусії діти відверто та жваво ділилися своїми враженнями від побаченого на екрані, диспутували та пропонували свої шляхи вирішення  питання пропаганди здорового способу життя в молодіжному середовищі. 
 Присутні старшокласники зробили для себе відповідні висновки, й надіємось, поділяться ними з друзями та знайомими. Думаємо, що такі заходи несуть велику виховну силу, велику користь підростаючому поколінню в формуванні їх світогляду, вибору життєвого шляху, стійкості не піддаватись спокусам та псувати своє життя.

                                                                                 

Немає коментарів:

Дописати коментар