четвер, 26 квітня 2018 р.

ЗУПИНІМОСЬ - ОСТАННІЙ Є ШАНС. ЦЯ ПЛАНЕТА НЕ ТІЛЬКИ ДЛЯ НАС


 Чорнобильська трагедія... Ось уже 32 роки дзвони Чорнобиля стукають в наші серця. Змушують нас зупинитись і озирнутись в той страшний 1986-й... 32 роки минуло відтоді, а пам’ять наша зберігає все до найменших подробиць, бо надто вражаючими і болючими були ці подробиці.   Саме у квітні 1986 р. у різні мови світу увійшло українське слово “Чорнобиль”. Для всього людства воно стало синонімом страшної техногенної катастрофи й величезної екологічної біди.
   26 квітня до бібліотеки  завітали учні 4 класу ЗОШ №9 разом з класним керівником Ненько Світланою Іванівною та завучем по виховній  роботі  Ситник Аллою  Георгіївною на екоурок «Зупинімось-останній є шанс. Ця планета не тільки для нас». Під час заходу  бібліотекар Чолій Світлана Григорівна розповіла  екологічну ситуацію в Україні та про ніч катастрофи на ЧАЕС, героїчні вчинки пожежників, про зону відчуження та людей котрі там мешкають, про те, що в межах чорнобильської зони мешкає близько 400 видів тварин, риб і птахів. Приблизно 60 з них - рідкісні види, занесені до Червоної книги України та європейських охоронних списків про те,  що чорнобильська катастрофа породила нескінченну кількість екологічних проблем, для вирішення яких потрібно десятки, якщо не сотні років.
  З великою цікавістю учасники заходу переглянули відео – презентацію «Екологія після катастрофи» та  «Чорнобиль- важкий, болісний урок».  Тематичну поезію підготували та  продекламували Кравченко Каріна, Руденко  Стефанія, Киприк Ярослав.
 Проходять роки після аварії на ЧАЕС. А біль не вщухає, тривога не покидає людей. Ще довго ми будемо відчувати на собі наслідки трагедії, ще довго чутимемо її дзвони.









Немає коментарів:

Дописати коментар