середу, 26 вересня 2018 р.

КНИЖКОВИЙ ДІМ ВІДКРИТИЙ ВСІМ



Щорічно 30 вересня вся наша країна святкує Всеукраїнський день бібліотек. На честь свята у книгозбірнях  нашого міста вже стало традицією влаштовувати різноманітні  святкові акції і заходи, присвячені цій урочистій даті.
        Не була осторонь і наша бібліотека. 26 вересня в рамках акції "Святкуйте з нами! Читайте у нас!" відбувся День відкритих дверей «Книжковий дім відкритий всім»В рамках цього дня до книгозбірні завітали учні 2-го та 4 - го класу ЗОШ №9 на екскурсію «Сучасна бібліотека – сучасним дітям!». Спочатку учні разом з бібліотекарем  поринули у цікаву екскурсію по бібліотеці. Згодом, для дітей був проведений літературний слем "На всі ваші: «Що? Де? Коли?» - розумні книги відповідь дадуть завжди". Бібліотекар звернула увагу дітей, що книга це помічник, порадник, а для тих, хто вміє дружити з нею, — вірний друг. Також учні брали активну участь в цікавих конкурсах, пригадували прислів'я, та народні мудрості про книгу. Що тільки не очікувало учасників заходу, це і вікторини, кросворди, загадки та багато-багато іншого. 
А ще користувачі бібліотеки мали можливість спробувати себе у ролі бібліотекарів у дублер-шоу «Бібліотекар на годину». Тут можна було «попрацювати» у всіх відділах бібліотеки. Діти знайомилися з фондом, розпитували про тонкощі бібліотечної професії, цікавилися, у чому відмінності між роботою абонементу та читального залу. 
  В читальному залі до уваги всіх  бажаючих організована викладка нових книг «Читай українське», де представлені книги сучасних українських письменників.
  Тож День відкритих дверей у бібліотеці довів, що інтерес до бібліотечних закладів, до читання з року в рік зростає, бо «хто багато читає, той багато знає», а найвірнішими друзями на світі залишаються саме КНИГИ.
   Вітаємо всіх колег з професійним святом – Всеукраїнським днем бібліотек. Бажаємо міцного здоров’я, миру і злагоди, творчої наснаги, невичерпної енергії, вдячних користувачів, гарних книжкових поповнень.



Немає коментарів:

Дописати коментар