четвер, 21 лютого 2019 р.

ДЕНЬ РІДНОЇ МОВИ У БІБЛІОТЕЦІ

  21 лютого, у Міжнародний день рідної мови, до  бібліотеки завітали учні 8-го класу ЗОШ №9 на мовний калейдоскоп «Мово моя люба, мово українська, скільки в тобі рідного, близького», щоб ознайомитися з мовними традиціями, що сягають сивої давнини, та дізнатися про довгий і тернистий шлях розвитку української мови. Ведуча заходу розповіла дітям про історію виникнення свята. Воно відносно молоде — до календарів усього світу увійшло тільки у 2000 році, а в Україні почало писати свою історію з 2002 року і відзначається щорічно 21 лютого.
 Учасники заходу  взяли участь у  пізнавальних завданнях «Кмітливі мовознавці», «Антисуржик», «Мови нашої слова, наче музика луна», «Добери словечко». Відповідаючи на питання вікторини «Подорож океаном рідної мови» учні продемонстрували гарні знання рідної мови, а також вправно впоралися із завданнями, читаючи скоромовки. Присутні були запрошені до перегляду літератури  «Мов джерельна вода, рідна мова моя», під час якого юні користувачі ознайомилися з новими книгами сучасних українських дитячих письменників та творами місцевих авторів.
   Відзначення Міжнародного дня рідної мови було спрямовано на забезпечення школярів інформацією про шлях становлення української мови, прищеплення і розвиток почуття патріотизму, національної гордості за мову, за тих, хто передав нам у спадок цей неоціненний скарб.













Немає коментарів:

Дописати коментар