середу, 6 березня 2019 р.

ЄДНАЙМО ДУШІ СЛОВОМ Й ПЕНЗЛЕМ КОБЗАРЯ

    І знову – березень… І знову линуть до нас думи геніального українського поета Т.Г.Шевченка. Традиційно український народ у цей весняний час звертається до постаті Великого Кобзаря, яка у своїй величі була, є і залишається ні з чим незрівнянною, невичерпною для людського подиву й осягнення.   
  З нагоди відзначення 205- ї річниці від дня народження Т. Г. Шевченка, великого українського і світового поета, художника, нашого національного генія, що своєю творчістю, своїм життям надихнув українців на побудову власної незалежної держави,   у бібліотеці  відбулася літературно - мистецька вітальня "Єднаймо душі словом й пензлем Кобзаря" для  учнів  7-го класу ЗОШ №9, які завітали до бібліотеки разом  з  вчителем української мови та літератури Винник І. Л. і бібліотекарем шкільної бібліотеки Троян О. Ю.
   Відвідувачі заходу поринули у царство мудрого і красивого, правдивого й цінного, сильного й ласкавого, доброго й мужнього слова Великого Кобзаря.  Школярі уважно переглянули уривки з художнього фільму "Тарас Шевченко", здійснили відеоподорож по картинній галереї Шевченка-художника – видатного майстра не тільки слова, а й пензля, прослухали пісні в сучасній обробці на вірші відомого поета "Реве та стогне Дніпр широкий", "!Вітер з гаєм розмовляє", "Зацвіла в долині червона калина".  Діти проникливо і душевно читали поетичні твори Тараса Шевченка.
   Гості заходу почули багато нової цікавої інформації про Тараса Шевченка, відкрили для себе цікаві сторінки з життя Тараса, прониклися його долею, познайомилися з його творчим надбанням.  Атмосфера зустрічі була приємною та невимушеною, зворушливою та цікавою, овіяною величчю та силою Шевченківського слова. 















Немає коментарів:

Дописати коментар