неділю, 31 березня 2013 р.

ТИЖДЕНЬ ДИТЯЧОЇ ТА ЮНАЦЬКОЇ КНИГИ

  Традиційно всі бібліотеки  України в березні місяці, під час весняних канікул проводить Всеукраїнський тиждень дитячої та юнацької книги. Своєю історією ця традиція сягає далекого 1944 року, коли був уперше проведений Всесоюзний тиждень дитячої та юнацької книги в Москві. Серед його завдань — заохочення дітей до систематичного читання, популяризація найкращих надбань української і світової літератури.
  Цьогорічний Тиждень дитячої та юнацької книги в бібліотеці – філії №7  був неймовірно насиченим та приніс купу сюрпризів. Тиждень відкрила виставка – запрошення «Добрий день, книжковий тиждень», а також протягом цього тижня до уваги дітей були : екскурсія «Мандрівка книжковою країною»,  перегляд мультиків «Подорож в країну Мульті – Пульті», літературний круїз «Кожна книга – це країна», Інтернет мандрівка «В країні улюблених героїв» та літературна розважалочка «Розмалюю я героя».
 На екскурсії "Мандрівка книжковою країною" діти з цікавістю слухали розповідь  про призначення абонементу та читального залу в бібліотеці, про виникнення  книги та книгодрукування, про шлях книги від глиняних табличок, до книги в сучасному вигляді. Надзвичайно емоційно пройшов і перегляд улюблених мультиків, літературний круїз  та Інтернет мандрівка дозволили дітям поринути в загадковий світ  не тільки класичної  літератури але й книг сучасних українських авторів. Ще раз зустрітися з улюбленими героями та познайомитися з новими не менш цікавими. Найцікавішим виявилася саме літературна розважалочка "Розмалюю я героя". Всі бажаючі  на швидкість повинні були охайно та творчо розмалювати свого улюбленого казкового героя.













Немає коментарів:

Дописати коментар