пʼятницю, 15 квітня 2016 р.

КІНОКЛУБ DOCUDAYS UA ПРЕДСТАВЛЯЄ


    14 квітня на базі бібліотеки – філії № 7 для старшокласників ЗШ № 9 проводився просвітницький захід кіноклубу Docudays UA «New life» про права людини з використанням документального кіно «Вітаємо на Фукушімі».
    Сьогодні ми все частіше чуємо слова «екологія», «забруднене довкілля»… Нерозумні дії людей можуть повернутися великим нещастям, бідами усього людства.
Фільм про наслідки аварії в Японії  на АЕС «Фукушіма -1» створений та представлений для показу й обговорення, аби нащадки пам’ятали про них і щоб ніколи такі катастрофи не повторились.
    Перегляд фільму закінчився обговоренням, за допомогою якого розглядалося базове право у системі екологічних прав, а саме право на безпечне для життя і здоров'я довкілля. Старшокласникам надалась можливість зануритися в проблеми мешканців японського міста Мінамісоми, що в 20 кілометрах від аварійної АЕС що, спонукало їх замислитися над екологічними проблемами взагалі, а саме про те, що першочерговим для кожної людини на сьогодні – це дбати про чистоту тієї території, на якій ми проживаємо.
   Старшокласники розглядали питання, як в Україні регулюються екологічні права громадян, що можуть зробити вони самі для чистоти навколишнього середовища; з чого треба почати свої дії та як організувати роботу, щоб зберегти надбання природи у нашому регіоні?




 


 


Немає коментарів:

Дописати коментар