вівторок, 3 червня 2014 р.

ВУЛИЦІ СВІТЛОВОДСЬКА РОЗПОВІДАЮТЬ

СВІТЛОВОДСЬКУ - 60 РОКІВ



   Рідний край - це  те місце де ти народився, виріс, це та вулиця  де ти бігав в дитинстві, де живуть твої батьки, де тебе зажди чекають. Де ж та вулиця, яка вона, яка  її історія? 


   Коли б вулиці Світловодська могли говорити, вони розповіли б про своє минуле, про людей, що жили на ній, ходили на роботу, до школи, про події, що відбувалися в різні часи.

  
 

 
 






    Прийнявши участь в беседі - експедиції "Вулиці Світловодська розповідають" діти спочатку поринули в далеке минуле переглянувши презентацію "Світловодськ".
 
 
 
  
    Якими були вулиці   в минулому, в Новогеогіївську, ми можемо тільки уявити, а от в Світловодську нараховується  124 вулиці, 23 провулки, 3 бульвари. Присутні відправилися в фото - подорож по вулицям міста,  починаючи з першої вули -
ці гідробудівельників  в 1954 році -  вулиці на воді.












  А першу спрвжню вулицю - вулицю Конько, побудували на Табурищі.








  
 
















 
 
 
 
  






 
   Кожна вулиця нашого міста має особливе вбрання.
Вулицю  Леніна - прикрашає пірамідальна тополя, а вулицю Гоголя - срібляста тополя - вільха, на вулиці Суворова ростуть - підстрижені клени, а на Гагаріна  - каштани, на  вулиці Шевченко - липи, а вулиця Миру весною потопає в білому цвіті яблунь.
   Під кінець нашої бесіди було проведено гру - вікторину "Моє рідне місто" де були конкурси з історії нашого краю,  про символи нашого міста, про памятні місця  міста, про видатних людей , які жили в Світловодську
                               Серце міст таких, як це - не знало.
                                      Води тут свої розлив Дніпро.
                               Неповторні сквери та квартали,  
                               Як зелена казка, як добро.
 
 

Немає коментарів:

Дописати коментар