четвер, 5 червня 2014 р.

ТИ В СЕРЦІ ВІЧНА І ЄДИНА, МОЯ МАЛЕНЬКА БАТЬКІВЩИНА


СВІТЛОВОДСЬКУ - 60                                              
ДЕНЬ КРАЄЗНАВСТВА


Svitlovodsk coat of arms.pngFlag of svitlovodsk.png 


    Минуло 60 років відтоді, як на берег Дніпра прийшли перші гідробудівельники. За цей час невпізнанно змінився наш край... Там, де колись стояло давнє козацьке село Табурище, протилежні береги Дніпра з'єднала гребля Кременчуцької ГЕС, а поруч неї на місці села Табурище виросло місто Світло-водськ.
   5 червня в бібліотеці № 7 пройшов День краєзнавства. Сонячна погода ніби вітала і бібліотекарів і гостей з цим днем. Розпочалося дійство з книжкової виставки-знайомство "Мій край - це мрія і натхнення", де присутні ознайомилися з історією рідного краю, переглянули фотосвітлини, які відтво-рили період від перших днів будівництва ГЕС до прохо-дження  шлюзом першого судна. Переглянули газету  "Наддні-прянська правда"від 8 червня 1974 року присвячену 20-річчю нашого міста.


   Фотовиставка - "Вулиці Світловодська розповідають"- дала змогу пройтися першими вулицями молодого міста і прослі-дкувати за будівництвом нових вулиць та  мікрорайонів. 


   Дорослі і діти були присутні на презентації картин місцевої майстрині Ельвіри Василівни Назарової "В світі прекрасного", яка свої шедеври творить з звичайних морських черепашок. Любуючись картинами відчуваєш немов попав в фантасти-чну, екзотичну та чарівну квіткову країну. 








  
   Для дітвори з оздоровчого табору "Барвінок" було організо-вано майстер-клас "Малюємо майбутнє" з художником Стані-славом Харитоновичем Різановим. Поділившись на дві коман-ди діти приступили творити. Одна  - малювала під керівни-цтвом Станіслава Харитоновича, з великою старанні-стю творила свої картини (можливо серед них майбутній  К.Малевич чи І.Рєпін).



















          

  
    А інша команда - на асфальті "проектувала" наше місто в майбутньому.






















Присутні преглянули пресінформацію "Люди серед людей"надану Редько Тамілою Федірівною. Статті про людей Ревівки.


  Ювілей нашого славетного міста  Ревівські мешканці відсвяткували на славу.

Немає коментарів:

Дописати коментар