четвер, 31 березня 2016 р.

КНИГИ ДОБРІ І ЦІКАВІ, КНИГИ МУДРІ І ЯСКРАВІ


Всеукраїнський тиждень дитячої та юнацької книги.
 Книжкові іменини. Іменини! Іменини!
Всі приходьте неодмінно
В час канікул весняних
На щорічне свято книг Іменини! Іменини!
Всі книжки святкують нині!
Ми свою любов до них
Збережемо цілий рік !!!



 
   
    73 років тому дитячий письменник Лев Кассіль влаштував для дітей свято і назвав його Тиждень дитячої книги. Відбувся він у Москві навесні буремного, воєнного 1943 року під час весняних шкільних канікул, і відтоді щороку його традиційно проводять в усіх дитячих бібліотеках.
     Попри соціально-політичні зміни, що відбувалися в нашому суспільстві, традиція проведення Тижня збереглася і набула загальнодержавного визнання. У незалежній Україні Всеукраїнський тиждень дитячої та юнацької книги було засновано Постановою "Про започаткування проведення Всеукраїнського тижня дитячої та юнацької книги" за № 2/12-г від 22 лютого 1993 року.
 В цьому році Всеукраїнський тиждень дитячої та юнацької книги має на меті не тільки залучити  до читання, а й перетворити бібліотеки в справжнійхрам КНИГИ, тому дітей в бібліотеці філії №7  тиждень розпочався в відкриттям книжкового вернісажу "Книги добрі і цікаві, книги мудрі і яскраві" де були представлені книги для всіх вікових категорій, тож кожен юний читач знайшов книгу за своїм смаком.

 

    Бібліотекар запросила дітлахів 1-4 класів відпра витися на екскурсію на якій«Країна книжок чарівних у гості вас запрошує»запросила до своїх багатств .






Маленьких читачів  чекала мандрівка до гостинного дитячого абонементу, до сурового читального залу,          




до таємничого книгосховища  де вони були приємно здивовані - ще треба скільки прочитати, дізнатися, вивчити.








Чудеса на цьому не закінчилися 
адже бібліотекар запропонувала взяти участь у грі - подорожі "По сторінкам книжок чудових мандруймо, друзі, знову й знову"







і завдяки конкурсу "Чи добре ви знаєте казки" зустрілися з любимими казками, пригадати любимих героїв дитячих книг допоміг конкурс "З якої книги герої"


 
  


 а  в конкурсі "Заспіваймо разом з любимими героями " звучали пісні з любимих мульт- та  дитячих кінофільмів. 


  







Завітавши до веселої мультизали «І оживає казка на екрані» переглянули мультфільм за казкою І.Франка "Фарбований лис".



А дивитися фільм поряд з мамою - одне задоволення.









 Завдяки книжковій вистаці "Світ казок І. Франка" познайомилися з творчістю великого Каменяра, якому в цому році ми відзначаємо 165-ту річницю від дня народження.
      






На цьому заходи для читачів не закінчилися, ми запрошуємо 3 квітня на закриття тижня дитячої та юнацької книги пропонуючи пошукову веб-експедицію «Розшукується  письменник».
    
                                Запрошуємо та чекаємо!!!'




Немає коментарів:

Дописати коментар