четвер, 16 березня 2017 р.

Реформа поліції – це нові стосунки між звичайними людьми та правоохоронцями

Однією з актуальних проблем підвищення рівня довіри населення до поліції можна вважати забезпечення взаємодії патрульних поліцейських із представниками громади. Саме тому бібліотекарі ЦМБС продовжують тренінгову роботу згідно проекту «ПОЛІС» (Поліція і Спільнота) за підтримки Ради міжнародних наукових досліджень та обмінів IREX.
13 березня  в бібліотеці  для старшокласників ЗОШ № 9 був проведений тренінг «Патрульна поліція: взаємодія з громадою». На захід було запрошено  інспектора з ювенальної превенції, капітана поліції Світловодського відділу поліції Яну Пашагорьєву  та представника  бюро правової допомоги Максима Ільченка.
Результатом перегляду школярами соціальних роликів на суспільно – важливі теми, таких як насильство в сімї, безпека на вулиці та керування автомобілем в стані алкогольного спяніння стала конструктивна дискусія.
Учасники предметно розбирали питання: яким чином в представлених ситуаціях можуть допомогти зовсім сторонні люди, на скільки поширеними є розглянуті проблеми в Україні, чого бракує для їх вирішення? І врешті -  чи сприятиме співпраця з патрульною поліцією  вирішенню цих проблем?
 Учні завзято відстоювали свою думку та наводили приклади інших країн Європи, розповідаючи, яким чином там борються з правопорушеннями.
Яна Пашагорьєва надала роз’яснення про роботу патрульної поліції та про те, як повинні діяти патрульні, коли приїздять на подібні виклики. А Максим Ільченко розповів про права та обов’язки тих, хто безпосередньо стикається з подібними ситуаціями.
Сподіваємось, під час тренінгу юні світловодці навчилися будувати партнерські відносини з поліцією, серйозно замислились над тим, як зробити наше місто безпечним в плані громадського порядку та правової культури. А головне - зрозуміли, що вже сьогодні мають виховувати в собі та  оточуючих почуття відповідальності,  свідомих і не байдужих до проблем правопорядку громадян.
         Ніна Шмакова
модератор проекту «Кіноклуб Docudays UA»
зав. відділом НІТ центральної міської бібліотеки.










Немає коментарів:

Дописати коментар