понеділок, 17 березня 2014 р.

ЖИТТЯ ПРОТИ НАРКОМАНІЇ

   Що ми знаємо про наркотики і наркоманію? Що породжує наркоманію? Чому двоє зі ста людей обирають для себе цей шлях — жорстокий, небезпечний, що заводить у глухий кут?Щоб боротися з ворогом, його потрібно добре знати. Тільки правдива інформація про наркотики , дає можливість кожній людині подивитися на своє життя і життя оточуючих. Що вони роблять? Які у них цілі і до чого це призведе?
На ці та ще на багато інших питань дала відповідь Марина Грибанова на веб-лекції "Правда про наркотики" (marinagribanova.com), яку прослухали 17 березня старшокласники  Ревівського мікрорайону. Лекція Марини Грибанової - це найефективніша профілактика наркоманії. Насамперед, привертає манера подачі наукової інформації, оскільки не завжди можна знайти матеріал, що так доступно, наочно, лаконічно, у цікавій формі подається саме дітям.
   По закінченню уроку діти зрозуміли, що наркоманія породжує низку проблем, з якими самотужки не справитися. Вона руйнує людське здоров'я, родинне щастя, життя. Наркомани, як правило, стають на злочинний шлях, вони не доживають до старості. Тож чи варто створювати собі стільки проблем? У моральному, медичному, соціальному, правовому аспектах наркоманія — зло.
  Чимало зусиль докладають бібліотечні працівники для пропаганди в молодіжному середовищі інформації спрямованої на популяризацію здорового способу життя, попередження і подолання наркоманії, алкоголізму, ВІЛ/СНІДу. Ці заходи носять інформаційний, пізнавальний та дискусійний характер. Під час їх проведення молодь має можливість висловити свою думку, поставити запитання і отримати відповіді на них.








            НАРКОТИКИ ЧИ ЖИТТЯ? ВИБИРАТИ ВАМ!

Немає коментарів:

Дописати коментар