пʼятницю, 21 березня 2014 р.

ВСЕ, ЩО ДУША ДОВІРИЛА СЛОВАМ

21 БЕРЕЗНЯ ВСЕСВІТНІЙ ДЕНЬ ПОЕЗІЇ


                      „Поезія – це завжди неповторність,
 Якийсь безсмертний дотик до душі”
                      Ліна  Костенко           
 Поезія надихає, звеличує, штовхає на подвиги… Вірші найвідоміших поетів світу окриляють закоханих романтиків, запалюють відчайдушних любителів пригод, спонукають до боротьби за свої права.
  Мабуть, не знайдеться в світі людини, як б не знала напам’ять хоча б одного віршованого твору. 
   Нині поезія стала настільки популярною, що для неї навіть день окремий присвятили — 21 березня. Вперше Всесвітній день поезії відсвяткувалиу Парижі, одному з найромантичніших міст Землі. А запровадила свято ЮНЕСКО у 1999 році.
   В Україні це свято відзначається на державном у рівні щорічно з 2004 року. 
 Сьогодні, вже традиційно, у багатьох країнах світу з нагоди Всесвітнього дня поезії проходять літературні вечори, фестивалі, презентації нових книг, вручаються літературні премії .
   Наша бібліотека  також приєдналася до святкування дня ПОЕЗІЇ.
 В читальній залі  бібліотеки було оформлено книжкову виставку, де поряд з поезією Шекспіра, Пушкіна, Котляревського та Лесі Українки  предсталено поетичні добірки місцевих поетів, які являються членами літературного об'єднання "Літо".

.
 На зустріч зі старшокласниками були запрошені голова літературного об'єднання Лідія Лаврик та місцевий поет Віктор Сурженко, які декламували не тільки свої вірші, а також зачитували поетичні твори Віктора Соколова, Кость Оверченко та Ірини Гибіної.

З великою  цікавістю діти знайомилися з поетичним життям місцевих поетів, а на прикінці зустрічі у кожного  з присутніх виникло ряд запитань про творчість наших поетів, які діти і поставили гостям. В свою чергу місцеві літератори охоче розповідали учням про свої творчі здобутки та плани на майбутнє .

 Все повторялось: і краса, й потворність,

      Усе було: асфальти й спориші.

      Поезія – це завжди неповторність,

      Якийсь безсмертний дотик до душі.

Немає коментарів:

Дописати коментар