пʼятницю, 7 березня 2014 р.

ЗЕМЛЮ, ЯКУ СХОДИВ ТАРАС

          Кожен народ має своїх геніїв і пророків. З поміж них, аж до Небес, здіймається велична постать Тараса Григоровича Шевченка, який за словами Івана Франка «став велетнем у царстві  Духа».
          9 березня 2014 року минає 200 років від дня народження великого українського поета, а рік 2014 - проголошений Указом Президента України -  роком Тараса Шевченка.
         «Землю, яку сходив Тарас» - під такою назвою відбулося літературно - мистецьке свято з учнями 6-го класу Ревівської школи,  присвячене  дню народження великого українського поета, поета – революціонера, художника, пророка національного відродження України, Великого Кобзаря - Тараса Шевченка.
  До цієї дати в бібліотеці було організовано та презентовано виставку-портрет  "Великий син, великого народу,   перегляд дитячих малюнків "Шевченкові твори очима дітей "та декілька картин-портретів місцевого художника С.Х.Різанова виконані різними стилями.  
   



В цей день діти ознайомилися з 
біографією та творчістю  Тараса Григоровича, дізналися багато нового з життя поета, учасники відповідали на запитання літературної вікторини.


















Були  зачитані найкращі твори , адже поезія Шевченка живе, розквітає.








З рядків геніальних творів перед нами постає невмирущий образ великого сина України, його життя, спогадів, бажань та великих мрій для України.
    
У наш час полум’яне слово Шевченка нам дуже потрібно. Необхідні його внутрішня сила, правдивість, ідеали добра, рівності, його політичні переконання  краса і мелодійність його поезії, його велике прагнення свободи, любов до свого народу,до своєї Батьківщини, мрії про майбутнє.

       Закінчилося свято словами зверненими до Великого поета:
                                                                       
           Встань,поете, подивися

на поля просторі,
                                                     

колоситься там пшениця,
наче синє море.
Україна твоя вільна,
вже панів немає,
і народ наш український
сам шлях обирає.
І в сім’ї народів славних,
в сім’ї вольній, новій
тебе згадує,поете,
незлим тихим словом!                                      





Немає коментарів:

Дописати коментар