пʼятницю, 28 березня 2014 р.

Всеукраїнський тиждень дитячого чатання ЧИТАТИ - ЦЕ КРУТО!






 «Книги — морська глибина,
Хто в них пірне аж до дна,
Той, хоч і труду мав досить,
Дивнії перла виносить».
                        І.Франко

  Всеукраїнський тиждень дитячого читання (до 2008 року - Всеукраїнський тиждень дитячої та юнацької книги) має багаторічні традиції.
Започат­кований у 1943 році письменником Львом Кассилем під назвою «Книжкові іменини», він і до цього часу лишається святом дитини і книги.

   Мета Тижня – підвищення культурної компетентності української молоді, заохочення дітей до систематичного читання, популяризації найкращих надбань української та світової літератури.
    Проведення Всеукраїнського тижня  дитячого читання - чудова нагода для популяризації серед дітей читання, книги і, власне, бібліотеки - як скарбниці знань. Свято дитячої та юнацької книги – це відкриття нових імен в літературі, вшанування митців, ювілярів, спілкування читачів з цікавими людьми.
 Але, в центрі заходів Тижня - як за­вжди, книга та її читач.




    Традиційно відкриття Тижня присвя-чується новин­кам дитячої літератури, тож діти змогли ознайомитися з  новими книгами, які надійшли до бібліотеки нещодавно вони представлені на виставці - знайомство «Книжечка новенька - дітям до серденька».




   





      








    Після зустрічі з улюбленими героями для дітей бібліотекарі організували конкурс малюнкіна асфадьті своїх улюблених героїв







    І на закінчення Тижня діти завітали до святкової веселої мультзали  "Чудова країна Мультляндія"  де переглянули мультфільми ("Гидке каченя", "Дикі лебеді") та кінофільми ("Снігова королева"), які створені за творами великого датського письменника - казкаря Ганса Христіана Андерсена. 
   Всеукраїнський тиждень дитячого читання – це свято для дітей, в якому вони є і глядачами, і учасниками. Працівники бібліотеки намагаються  працювати так, щоб діти поспішали до бібліотеки не лише під час весняних канікул, а й протягом усього життя. Радість спілкування з книгою не можна нічим замінити.



Немає коментарів:

Дописати коментар