середу, 19 березня 2014 р.

СЛОВНИЧОК - РЯТІВНИЧОК



 
    19 березня двері бібліотеки гостинно відчинилися для учнів 7-го класу ЗОШ №9, які завітали на бібліотечний урок  "Словничок - рятівничок".
  Головну мету, яку поставили перед собою бібліотекарі було не тільки  розширити, а найголовніше поглибити знання школярів про словникові видання. Діти довідалися про різномаїття словникового всесвіту, особливості роботи з ними, а також переваги та недоліки користування он-лайн словниками. 



    Завдяки огляду літератури діти дізналися, що словники бувають тлумачними і орфографічними, фразеологічними та етимологічними, словники синонімів, антонімів і  паронімів.  Бібліотекар детально розповіла, як правильно користуватися кожним з цих словників.  Велика увага була приділена і он- лайн версії даної категорії довідкових видань.
   Діти з великою цікавістю взялися практично вчитися користуватися словниками за допомогою всесвітньої павутини.  А в ігровій формі це виявилося ще цікавіше. Розділившись на три команди: "Розумники", "Знайки","Читайлики" діти  отримали завдання: 

  • перекладали з російської  на українську мову слова за допомогою сайту (http://pereklad.online.ua/ukr/)


  • вірно написати  слова      за допомогою орфографічного   словника, а також  визначити значення слів   використовуючи тлумачний словник на сайті http://uktdic.appspot.com/                            
                                                                                   

                                                     

                                                                                                                                                                                                                                                               

Немає коментарів:

Дописати коментар